De Orpheus van Amsterdam 2019

Een jaarlijkse samenspeeldag voor blokfluitisten, gambisten en zangers, georganiseerd door Huismuziek afdeling Amsterdam

OrpheusThema: Seconda Pratica
Dag: zaterdag 9 februari 2019
Tijd: 10 - 17 u
Plaats: Muziekschool Amsterdam Noord
Niveau: ♪ t/m ♪♪♪♪: alle spelers die hiervoor belangstelling hebben, kunnen aan deze dag deelnemen; er wordt met alle niveau's rekening gehouden
Prijs: € 35,– voor leden van Huismuziek Amsterdam, € 50,– voor niet-leden. Er is een reductieregeling voor jongeren en mensen die weinig te makken hebben.
Aanmelden: tot 1 december 2018, via www.huismuziek-amsterdam.nl

Seconda Pratica

Aan het eind van de 16de eeuw besluit in Italië een aantal aristocraten, geleerden, dichters en musici dat het roer om moet in de muziek. Avonturiers als Cavalieri, Peri en Monteverdi springen in het gat tussen de oude stijl en de opvattingen van de nieuwlichters. Er ontstaan nieuwe genres en nieuwe middelen om emoties uit te drukken. De grenzen worden opgerekt. Dat ze iets groots in handen hadden blijkt uit het feit dat deze stijl - de seconda pratica, of stile moderno - ook nu nog veel opwinding veroorzaakt. Een heerlijk thema om ons een winterse zaterdag in te verliezen!

Opzet van de dag:

De dag staat onder leiding van de blokfluitisten Stephan Esmeijer, Heleen Gerretsen, Marco Magalhães gambiste Margo Fontijne en zangeres Valeria Mignaco.
Ensembles worden samengesteld naar niveau, er wordt in grote en kleine ensembles gespeeld, waar mogelijk ook enkel bezet. Er zal worden afgesloten met een tutti-stuk waarin iedereen kan meedoen.

Nadere informatie bij Mirjam IJsseling