Over Duo Marron

Ronald Threels en Margo Fontijne werkten enige tijd geleden voor het eerst samen tijdens een project van kamerkoor Con Passione - Ronald als dirigent, Margo als continuospeler. Geïnspireerd door deze ervaring, besloten zij de muzikale klik en de gedeelde belangstelling om te bouwen tot een concrete samenwerking: een nieuw ensemble was geboren.

Duo MarronHet woord 'MARRON', ofwel in goed Nederlands kastanjebruin, verwijst naar de toonkleuren in de klank van het duo - boventoonrijke en donkere bruintinten in de gambaklank en lyrische kleuren in het grote bereik van Ronalds warme stem.
Samen gaan zij het avontuur aan van een superklein ensemble in een ongebruikelijke bezetting.

In Duo MARRON kunnen Ronald en Margo ieder hun rijke ervaring en expertise kwijt. Tekstuele interpretatie en inleving door verbeeldingskracht zijn kernwoorden waardoor Margo en Ronald elkaar hebben gevonden in deze stijl van musiceren.

Ronald is zanger en dirigent. Hij treedt vaakt als tenorsolist op en daarnaast is hij lid van de basisbezetting bij de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Jos van Veldhoven. Onder leiding van Patrick van der Linden zingt hij ook in het professionele kamerkoor van Ars Musica.
Opgeleid aan het Utrechts Conservatorium kreeg Ronald les van Udo Reinemann. Aanvullend volgde hij lessen bij Ludwig van Gijsegem, Mya Besselink en Johannette Zomer. Ronald specialiseert zich als zanger en dirigent in de Barokke en Klassieke stijlperiode, ofschoon muziek uit andere tijden zeker niet geschuwd wordt. Diverse gezelschappen en koren staan onder zijn muzikale leiding. Met duo MARRON slaat Ronald een voor hem nieuwe weg in de kleinkunst in.

Al tientallen jaren werkt gambiste Margo veelvuldig en graag samen met zangers en koren. Haar fascinatie met zang en taal en haar lange veelzijdige podiumervaring maken haar tot een flexibele en inspirerende begeleider, terwijl haar expertise in het (laat-)renaissancerepertoire in kleine oude-muziekensembles, geleid heeft tot de durf om eigenzinnig om te gaan met het repertoire.
Margo is opgeleid aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam, en door de gambisten Anneke Pols en Wieland Kuijken en in masterclasses Jordi Savall en Laurence Dreyfuss.