ENSEMBLE CORONA

Vocale en instrumentale wereldlijke muziek uit late Middeleeuwen en (vroege) Renaissance - 14e, 15e en 16e eeuw - in heterogene bezetting, periodegetrouw geïnstrumenteerd. Thematisch geprogrammeerd in literaire en/of cultureel-historische context. 

Demo "Se voi non ridete..."

Get the Flash Player to see this player.

 

Meer over Ensemble Corona

Ensemble Corona is in de vaste bezetting een groep van 4 musici, maar ook een kleinere of grotere bezetting is mogelijk. Afhankelijk van het programma werken wij met gasten samen.

Vaste kern:

  • Valeria Mignaco - sopraan
  • Heleen Gerretsen - blokfluit en cornetto
  • Margo Fontijne - viola da gamba of vedel
  • Elly van Munster - renaissanceluit of plectrumluit

Ensemble Corona bestaat sinds 2001, ik ben één van de mede-oprichters. In Corona kan ik veel van mezelf ontplooien; een hecht ensemble waarin niemand de diva is, maar waarin ieder deel uitmaakt van de totaalklank en iedereen gelijkelijk invloed heeft op het totaalproduct. Ik vind het geweldig: programma's ontwikkelen rond bijzondere thema's, genieten van vorsen en zoeken.
Onze 'core-business' is wereldlijke muziek uit Middeleeuwen en Renaissance (late 14e eeuw, en 15e eeuw tot ± 1600), al hebben wij ook meerdere malen een programma met geestelijke muziek ontwikkeld. Wij bouwen onze concertprogramma's altijd rond een sterk leidend cultuurhistorisch thema en vlechten ook andere relevante zaken in, zoals interessante briefteksten, grappige verhalen of uitleg van enige soort. Met succes: dit wordt door zowel lekenpubliek als door meer ingevoerd publiek zeer gewaardeerd.
In ons bestaan hebben wij meerdere CD's opgenomen - enkele tracks staan bovenin deze pagina - en talrijke interessante programma's gemaakt en uitgevoerd. Wij speelden op allerlei podia in Nederland maar ook op de oude-muziekfestivals in Utrecht, Alden-Biezen, Parijs, Dubrovnik en Greenwich.

Lees meer op onze website www.ensemble-corona.nl

foto Sander Heezen

foto Peter Holthuizen

foto Pauline Kolsteeg