CV

Naast haar universitaire studie Pedagogiek studeerde Margo Fontijne viola da gamba bij verschillende docenten en in masterclasses (met name bij bij Anneke Pols en Wieland Kuijken, en verder ook bij Jordi Savall, Sophie Watillon, Alison Crum en Laurence Dreyfuss), en aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Zij sloot haar studie af met het Staatsexamen viola da gamba.

Als uitvoerend musicus heeft zij een lange staat van dienst in binnen- en buitenland: als een veelzijdige ensemblemusicus in meerdere vaste oude-muziekensembles, en als ad hoc solist, ensemblespeler en begeleider in ontelbare oude-muziekprojecten. Ze werkte ook mee aan producties met nieuwe muziek, met dans, en met historisch en modern theater.

Sinds 2001 maakt zij als mede-oprichtster deel uit van Ensemble Corona dat programma‚Äôs maakt met muziek uit late Middeleeuwen en/of Renaissance, en zij speelt in Barokensemble Ferroforte. Recente activiteit is daarnaast de samenwerking met Theater Kwast als muzikant in voorstelllingen met Nederlands 17e- en 18e eeuws theater, waaronder de Gijsbrecht van Aemstel.

Margo heeft een grote lespraktijk viola da gamba in Amsterdam en is docent viola da gamba en ensemble aan de muziekschool in Leiden. Als ensembledocent werkt zij regelmatig mee aan het jaarlijks terugkerende samenspeelproject De Orpheus van Amsterdam en recentelijk ook bij de workshops oude muziek binnen het Schuyt Festival in Leiden.

 

Wie dit CV als kant en klaar tekstdocument wil downloaden, klikt hier.

Wie een foto in hoge resolutie nodig heeft voor gebruik voor PR of in een programmaboekje, vraag gerust: contact