Lesgeven

 

Lesgeven is niet meer weg te denken uit mijn leven.

Om bij iedere leerling de juiste weg te vinden naar werkelijk musiceren en een mooie beheersing van het instrument, is steeds opnieuw vervullend en inspirerend.

Jong of op leeftijd, ervaren of beginner, nooit werkt het hetzelfde. Ieder heeft een eigen leerstijl en leerweg, repertoire-voorkeur, persoonlijke geschiedenis. Mijn lessen zijn maatwerk..

Alle leeftijden, alle niveau’s en ambities, alle maten viola da gamba zijn welkom, en ook duo’s of ensembles.

Het instrument verdient absoluut de liefde van de jongere generatie. Viola da gamba is technisch snel toegankelijk, en een diskant is een mooie instap-maat voor kinderen vanaf een jaar of 6.

Je vindt me in Amsterdam, en tot voor kort ook in Leiden bij de muziekschool van BplusC.

Jaarlijks werk ik mee als docent bij de grote samenspeeldag „ De Orpheus van Amsterdam” en in 2022 ook bij de Workshops Oude Muziek van het „ Schuyt Festival Leiden”.

Ik word trouwens ook graag ingeschakeld voor ad hoc coaching van ensembles (gambaconsorts of heterogene bezetting).

Als je wilt weten wat leerlingen van mijn lessen vinden, lees dan hier verder: Reacties van leerlingen.

Wil je een afspraak maken of meer weten: neem  Contact op.

 

Foto: Fabio Mazzaglia; foto leerlingenmiddag

 

Speelmateriaal

 

In de loop der jaren heb ik steeds speelmateriaal gemaakt: transcripties, arrangementen, lesmateriaal voor beginners met tweede stemmen, en meer.

Omdat ik vind dat de wereld er meer aan heeft om dingen met elkaar te delen dan om het voor onszelf te houden, stel ik op de pagina Bladmuziek daarvan meer en meer beschikbaar.